Lait pour rongeurs et lapins

€15,00 Taxes incluses
Marque:
Beaphar


Disponibilité:
En stock (2)
+ -
Ajouter au panier
 • Informationsplus

 • Er zijn veel redenen om kleine dieren zoals konijnen, egels of knaagdieren met de hand groot te brengen of bij te voeren. Bijvoorbeeld wanneer de dieren stoppen met eten, wanneer de moeder haar jongen niet accepteert, wanneer de moeder onvoldoende melk produceert...

  Wanneer je dieren met de hand grootbrengt, is het echter altijd belangrijk om vooraf een dierenarts te raadplegen om na te gaan of medische zorg, zoals een elektrolytenoplossing, noodzakelijk is.

  Beaphar Knaagdier- en konijnenmelk is een volledige melkvervanger voor jonge (dwerg)konijnen, cavia's, egels (>50 gram), chinchilla's, degoes, muizen, ratten, hamsters en gerbils. De melk is ook geschikt als aanvulling op moedermelk, tijdens het spenen en voor drachtige, zogende of zieke volwassen dieren. Het bevat licht verteerbare en hoogwaardige eiwitten, een hoog vetgehalte en een verlaagd lactosegehalte. Knaagdier- en konijnenmelk bevat een uitgebalanceerd gehalte aan vetten en essentiële vitamines en mineralen voor de beste start in het leven. 

  Belangrijk:

  Niet gebruiken bij egels lichter dan 50g, tenzij voorgeschreven door een dierenarts. Raadpleeg bij het grootbrengen van moederloze dieren met een melkvervanger eerst een dierenarts om te bespreken welke medische zorg nodig is (bijvoorbeeld een elektrolytenoplossing).

  Bereidingswijze:

  Voeg de Beaphar Knaagdier- en konijnenmelk met behulp van het maatschepje toe aan water van 50-60°C en meng tot het volledig is opgelost. Laat de melk afkoelen tot lichaamstemperatuur (35-38°C). Na bereiding kan de melk maximaal 24 uur in de koelkast bewaard worden. Voordat de melk gegeven wordt, opnieuw verwarmen tot lichaamstemperatuur en goed schudden.

  Toediening:

  Het is helaas niet mogelijk om zeer nauwkeurige dagelijkse hoeveelheden voor deze melkvervanger aan te raden. Dit omdat er zoveel variatie is in diersoort, leeftijd, grootte, ras... van de dieren waarvoor deze voeding geschikt is. In de tabel in de bijsluiter staan richtlijnen. Weeg en controleer de dieren regelmatig om de groei en het gewicht nauwgezet te volgen. Kijk goed hoeveel dier kan opdrinken. stop direct met voeden als er melk uit de neus komt. De maag is dan vol of de melkstroom is te snel. Het voeden en verzorgen van jonge dieren vergt goede kennis en zorg.

 • Évaluations (0)plus

 • 0 étoiles selon 0 avis
 • Mots-clésplus

Veuillez accepter les cookies afin de rendre ce site plus fonctionnel. D'accord? Oui Non En savoir plus sur les témoins (cookies) »