Over Happy Rabbits and Friends

Happy Rabbits and Friends,

Er was eens een jongedame met de naam Mieke Desloovere. Van kleins af heeft ze al een hart voor dieren, waardoor het u natuurlijk ook niet zal verwonderen dat ze in 2012 met enige trots afstudeerde als dierenverzorger. Ze is al snel aan de slag gegaan in een tuincentrum om daar te werken op de bijbehorende dierenafdeling. Naast de klanten verder helpen en het netjes houden van de winkel, hoorde bij deze job ook de verzorging van de diertjes.

Deze schatjes waren altijd op zoek naar een mooie en liefdevolle thuis met uiteraard de juiste verzorging, speelgoed, voeding.. Dit was de start van het steeds weer opnieuw ‘tegen de muur aanlopen’-gevoel. Ze begon al snel met een schuldgevoel tegenover de diertjes te werken, ze hoorden helemaal niet thuis in een dierenwinkel. Dit omdat de dierenwinkels toch vaak maar een klein aanbod voor konijnen en knaagdieren in hun assortiment hebben.

Dit moest anders!

In 2014 kwam het volgende krantenartikel uit: ‘De eerste 2 konijnendeskundigen in België’.

Hmm, konijnendeskundige? Dat leek haar wel wat!

Zo gezegd, zo gedaan: in 2015 studeerde Mieke af in Lelystad (Nederland) als 3e Belgische Konijnendeskundige.

Maar ze bleef nog steeds met hetzelfde gevoel zitten: het moet anders!

Een diploma Konijnendeskundige: check! Nu nog de vraag: Hoe verander ik het beperkte en niet al te goede assortiment?

Dus rees de volgende vraag op bij Mieke: Waarom start ik geen webwinkel speciaal voor konijnen op? Met gezonde producten die ze wel mogen eten, met aangepaste voeding, leuke speeltjes…

Oktober 2015: Happy Rabbits is geboren!

Een webwinkel speciaal voor konijnen met gezonde en verantwoorde producten.

Maar ook dit was nog niet genoeg voor Mieke, ze blijft altijd verder zoeken naar manieren om te verbeteren. Daarom is ze in 2017 dan ook gestart met het aan huis trimmen van konijnen.

Een voltijdse job samen met Happy Rabbits werd in augustus 2017 toch een zware combinatie. Sindsdien geen tuincentrum met dierenafdeling meer, maar iets helemaal anders. Van voltijds naar 4/5, zodat alle aandacht volledig kon gericht worden op Happy Rabbits in de weekends, op woensdagen en weekavonden.

Ondertussen bleef Happy Rabbits alleen maar groeien en werken we ondertussen samen met leveranciers over heel Europa en zelfs Amerika. Het assortiment bleef ook niet enkel voor konijnen, maar werd uitgebreid richting andere knaagdieren, want ook zij verdienen beter!

Zo ontstond in mei 2018 de nieuwe naam en nieuwe site: Happy Rabbits and Friends!

Naast Happy Rabbits and Friends heeft Mieke in februari 2019 haar diploma leerkracht secundair onderwijs behaald. Hiermee wil ze graag al haar kennis over dieren overbrengen op anderen. Maar Mieke zit nog steeds niet stil! Sinds april 2019 is ze begonnen aan een nieuwe opleiding: Kruidengeneeskunde voor dieren. Ook dit is niet genoeg, want sinds september 2019 volgt ze ook nog eens een 3-jarige opleiding tot Herborist. Voeding is heel belangrijk voor zowel mens als dier, daarom wil Mieke zich hierin verder specialiseren om zeker de juiste en aangepaste voeding voor konijnen en knaagdieren te kunnen verschaffen aan haar klanten.

Ondertussen blijft Mieke nog elke dag hard in de weer om steeds nieuwe producten te vinden voor onze lievelingen. Gelukkig krijgt ze hiervoor altijd extra spontane hulp bij van zowel familie als vrienden als haar geliefde diertjes, die maar al te graag elk product grondig inspecteren, uittesten en zo nodig opeten om nadien in alle eerlijkheid hun deskundige mening erover mee te delen.

Waarom doet Mieke dit? Voor gelukkige konijnen en knaagdieren, maar ook alle andere dieren die ons assortiment kunnen appreciëren en uiteraard ook hun trotse eigenaren! Niets is fijner dan na een zware werkdag een mailtje te ontvangen van blije baasjes met de boodschap dat hun lievelingen zeer tevreden zijn met hun bestelling. En dat is exact waar we het voor doen! Dank jullie wel daarvoor!

Namens het hele Happy Rabbits and Friends Team wensen wij u een heel leuk bezoek aan onze webwinkel toe!

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »