Over Happy Rabbits and Friends

Happy Rabbits and Friends,

Er was eens een jongedame van toen 23 lentes jong Mieke is haar naam.

Van kleinsaf een hart voor dieren, waarop u natuurlijk niet zal verwonderen dat ze in 2012 dan ook met enige trots afgestudeerd is als Dierenverzorger.

Ze is al snel aan de slag gegaan in een tuincentrum en beginnen te werken in de bijhorende dierenafdeling, naast de klanten verder helpen en het netjes houden van de winkel hoorde bij deze job ook de verzorging van de diertjes bij.

Deze schatjes waren altijd opzoek naar een mooie en liefdevolle thuis met uiteraard de juiste verzorging, speelgoed, voeding,…

Dit was de start van het steeds weer opnieuw ‘tegen de muur aanlopen’ gevoel. Je begint al met steeds een schuldgevoel richting de diertjes toe, zij horen helemaal niet in een dierenwinkel thuis en wat hebben dierenwinkels toch vaak een klein aanbod voor konijnen en knaagdieren in hun assortiment.

 

Dit moest anders!

Een krantenartikel in 2014: De eerste 2 konijnendeskundige in België.

Hmm konijnendeskundige? Ja dit leek haar wel wat.

Zogezegd zo gedaan, in 2015 studeerde Mieke Desloovere af in Lelystad (Nederland) als de 3deBelgische Konijnendeskundige.

Het moet anders!

Een diploma Konijnendeskundige, Check.

Verandering in het assortiment? Op een paar artikelen na, nog zeker niet oké.

 

Tot Mieke haar zelf de vraag stelde…

Waarom?

Waarom start ik geen webwinkel speciaal voor konijnen op? Met gezonde producten die ze wel mogen eten, met aangepaste voeding, leuke speeltjes,….

Oktober 2015, Happy rabbits is geboren!

Een webwinkel speciaal voor konijnen met gezonde en verantwoordelijke producten.

Zoals je ondertussen al zal denken, Mieke blijft niet stilzitten :) 

 

In 2017 is ze dan ook gestart met het aan huis komen trimmen van konijnen.

Een voltijdse job samen met Happy rabbits werd in augustus 2017 toch een zware combinatie.

Sindsdien geen tuincentrum met dierenafdeling meer maar iets helemaal anders. Van voltijds naar 4/5 met als voordeel dat de weekends en woensdagen helemaal voor Happy rabbits zijn en op weekdagen de avonden uiteraard.

Ondertussen blijft Happy rabbits groeien werkt ze samen met leveranciers over heel Europa en zelf Amerika en is het assortiment niet enkel voor de konijnen aan het uitbreiden maar werkt ze ook richting de knaagdieren toe want ook zij verdienen vele beter!

 

Mei 2018, na een halfjaar hard werken is hij er, de nieuwe naam en nieuwe site!

Happy Rabbits and Friends

Voor gelukkige konijnen en knaagdieren en natuurlijke alle andere dieren die ons assortiment kunnen appreciëren en uiteraard hun trotse eigenaren!

Niets is fijner dan na een zware werkdag een mailtje te ontvangen van blije baasjes met de boodschap dat hun lievelingen zeer tevreden zijn met hun bestelling.

 

Dank jullie wel! Daar gaan we voor!

Naast Happy rabbits, heeft Mieke in februari 2019 haar diploma leerkracht secundair onderwijs behaald, want alle kennis over dieren wil ze graag overbrengen op andere.

Uiteraard is Mieke ondertussen ( april 2019) begonnen aan een nieuwe opleiding: Kruidengeneeskunde voor dieren en het studeren houdt maar niet op sinds september 2019 volgt Mieke ook een 3-jarige opleiding tot Herborist. Voeding is een heel belangrijk gegeven voor zowel mens als dieren. Mieke wilt zich hierom dan ook nog verder in specialiseren in de juiste en aangepaste voeding voor konijnen en knaagdieren. 

Ondertussen blijft Mieke nog elke dag hard in de weer om steeds nieuwe producten te vinden voor onze lievelingen. Gelukkig krijgt ze hiervoor altijd extra spontane hulp bij van zowel mensenwezens als haar geliefde diertjes. Die maar al te graag elk product eerst grondig inspecteren, uit testen, zo nodig opeten om nadien in alle eerlijkheid hun deskundige mening erover mee te delen.

 

Namens het hele Happy Rabbits and Friends Team wensen wij u een heel leuk bezoek aan onze webwinkel toe!

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »